m

mda

Pages

Wednesday, February 7, 2024

4-daagse tour van Marrakech naar Merzouga





Ontdek de Beste 4-daagse Tour van Marrakech naar Merzouga

Dag 1: Marrakech - Dades-kloof

De reis begint om 8:00 uur vanaf je accommodatie of de luchthaven in Marrakech. We rijden naar het zuidoosten, voorbij het Atlasgebergte. Na het verlaten van de hoofdweg bij Tizi n'Tichka, rijden we naar het dorp Telouet om de Kasbah te bezoeken, ooit de residentie van de familie Glaoui. De vallei waar we doorheen rijden was ooit een belangrijke karavaanroute. Vervolgens gaan we verder naar Ait Ben Haddou, waar we lunchen bij de beroemde versterkte Kasbah, een UNESCO-werelderfgoed. Na de lunch bezoeken we de Kasbah en gaan we naar Ouarzazate, waar we optioneel filmstudio's en de Taourirt Kasbah kunnen bezoeken. Later rijden we door de rozenvallei naar de Dades-vallei, bekend om zijn vele kasbahs, om ons hotel in de Dades-kloof te bereiken (Hotel Babylon Dades).

Dag 2: Dades-kloof - Merzouga

We vertrekken 's ochtends vanuit de Dades-vallei naar de Todgha Gorge, de beroemdste kloof in Noord-Afrika, waar we een korte wandeling maken en misschien enkele nomaden ontmoeten. Na de lunch gaan we richting Merzouga, passeren we vele Berberdorpen en bereiken we de Sahara-woestijn. Bij aankomst in Merzouga genieten we van een prachtige zonsondergang, gevolgd door een korte kameelrit naar ons kamp in de duinen, waar we overnachten in Berbertenten.

Dag 3: Merzouga - Alnif - Tamsahlte

In de ochtend keren we terug naar het hotel voor ontbijt en een douche. Daarna reizen we naar het westen, passeren we Rissani, een oude oasestad, waar we de souk en het Moulay Ali chérif-mausoleum bezoeken. Vervolgens gaan we richting Alnif en Tazzarine, waar we de prehistorische rotstekeningen kunnen bewonderen, die dateren van ongeveer 5000 v.Chr. We overnachten in een kasbah in Tamsahlte (Riad du Sud).

Dag 4: Tamsahlte - Ouarzazate - Marrakech

Op onze laatste dag passeren we het dorp van 45 kasbahs, waar we een prachtig uitzicht hebben over het dorp en de oase. We vervolgen onze reis naar het noordelijke deel van de Draa-vallei, bekend om zijn palmbossen en Berberdorpen. Deze regio staat bekend om de kwaliteit van dadels en henna.

Kom en geniet van deze onvergetelijke 4-daagse tour van Marrakech naar Merzouga, vol met adembenemende landschappen en culturele ervaringen!





https://www.desertmoroccoadventure.com/nl/tour/4-daagse-tour-van-marrakech-naar-merzouga/

No comments:

Post a Comment